Kistérségünk

Hírek

Kistérségi Hírek KEOP 1.2.0 pályázatok Sportol a Bakonyalja Rólunk írták Települési hírek LEADER Helyi Vidékfejlesztési Iroda Új Magyarország Pont Munkaügyi Központ Kisbéri Kirendeltség Evangélikus hírek Kistérségi Művelődési Központ Elektronikus Betegrendszer

Események

< >

Dokumentumok

Közbeszerzések
Rendeletek
Pályázatok
Nyomtatványok
Munkaanyagok
Tervezetek
Döntések

A Bakonyalja települései nevében köszöntjük Önöket honlapunkon.


Örülünk, hogy a világháló segítségével újabb lehetőség nyílt arra, hogy kistérségünk közéletét, természeti környezetünk értékeit az érdeklődők elé tárjuk.
Reméljük, sikerül kedvet ébreszteni Önökben arra, hogy útjaik során közelebbről is megismerjék a Bakonyalja páratlan természeti-és kulturális értékeit, gasztronómiai különlegességeit, szolgáltatásait.


Szeretettel várjuk!

Mond…

Mond,…. mi kell ahhoz, hogy vágyaid megálmodd,

mi hajtott előre ,… hogy legyőzd a korlátod?

Mond, …mennyi küzdés,  kitartás és harc kell?

S ha kudarc ért mi az..., mi újra felemelt?Mi késztetett arra, folytasd újra és újra,

barátot, otthont és mindent hátrahagyva …

menni egy cél után, mely egy szép  álom,

S tudva tudni,..- mondogatni…  „csak erre vágyom”!


S mond, milyen megélni a beteljesült vágyat?

Munkáddal képviselni a szülő hazádat?

Milyen volt akkor Nagy Péternek lenni,

a sportágból egyedül, büszkén elindulni?


Legjobbként ott állni s tudni, hogy megérte,

az olimpikon cím lett a munkád gyümölcse.

Gondoltad volna, hogy lesz ott egy pillanat,

Mikor megdöntöd a saját rekordodat?


S mond érezted-e, hogy Réde ott volt veled?

S egyszerre izgult egy maroknyi sereg.

Büszkén és boldogan kéz-kezet szorított,

a rédei Nagy Péter egyéni csúcsot hozott.


S most itt állunk, köszöntve téged,

A szó néha elakad s ünnepel a lélek.

Annyira vártunk, mint a ( e) büszke édesanya…

Ki ölelő karjaival fiát várja haza.

Rácz Erzsébet

Londoni OLIMPIÁRÓL hazaérkezett

Nagy Péter súlyemelő

Nagy Péter súlyemelő a szépen szerepelt az olimpián.

Rédén 2012 augusztus 10.-én 19 órakor meglepetéssel fogadta a falu lakossága.

A falutól mintegy 5 km.-re lovas hintó várta, amelyre át kellett szállnia, hogy a fellobogózott úton Rédére szállítsa.

A faluban mazsorett csoport kísérte a centrumba, ahol mintegy 600 ember kiabálta:

„SZÉP VOLT PETI!”

A himnusz elhangzása után Pölöskei József polgármester, majd Czunyiné Dr. Bertalan Judit Kormánymegbízott, országgyűlési képviselő köszöntötte.

Ezt követően Bátky Miklós nyugalmazott esperes szólt, majd a nyugdíjas klub köszöntötte énekkel. A meghatottságtól nehezen jutott Peti szóhoz, de a polgármester felkérésére kénytelen volt a hatalmas olimpiai karikákkal díszített tortát megszegni, melyet valamennyi jelenlevő megkóstolhatott. A felajánlott 50 liter pezsgőből mindenkinek jutott Peti köszöntésére.

Köszönet mindazoknak, akik a rendezvényhez hozzájárultak, különösen Buda Tibornak, Gyarmati családnak, a konyha és hivatal dolgozóinak, a mazsorett és a polgárőr csoportnak, az ifjúsági és idősek klubjának.  

http://szegedma.hu/hir/szeged/2012/08/olimpia_nagy-peter-sulyemelo-uj-egyeni-csucsot-lokott.html


2012.08.10.

Pölöskei József polgármester köszöntője:


Kedves Peti, Kedves Rédeiek, Kedves vendégeink, Tisztelt Képviselő asszony!

Az ember életének vannak jelentős és kiemelkedő percei, napjai. Nagy Péter életének ezek a percek, ezek a napok kiemelkedően jelentősek csakúgy, mint településünknek.

Péter elérte azt a csúcsot, amelyet a sportolók többsége csak álmodik. Kijutott a Londoni olimpiára, méghozzá szereplőként. Olyan szereplőként, aki a súlyemelő csoportban egyedül képviselte Magyarországot.

Bebizonyította, hogy kis településen is születnek kiemelkedő teljesítményű emberek. Olyan emberek, akik a világnak hirdetik, hogy van Magyarország.

Egypárunknak is megadatott az a szerencse, hogy nem csak lélekben, hanem testben is együtt lehettünk Péterrel, bíztathattuk szereplését.

Szívszorongató érzés volt, amikor Londonban, az Excel stadionban több ezer ember előtt, - akik a világ minden részéről érkeztek, - elhangzott az a szó, hogy Magyarország, Nagy Péter, - természetesen ott élőben angolul, Hungary Peter Nagy.

A világ népe egyenes adásban nézhette és hallhatta mindenűt ezeket a szavakat.

Kiemelkedő fogadtatás volt a jelenlevők részéről Péter dobogóra lépése, majd néma csend, és hatalmas tapssal jutalmazták teljesítményét. Olyan teljesítmény volt ez, amely nagyon is elismerendő.

Peti Londonban egyéni csúcsot döntött!

Hallottuk a hírt, hogy a falu lakossága is lélekben ott van, szinte kiürült az utca, és aki tehette tv elé vonulva szorított Petinek.

Kedves Peti!

Tavaly december 2.-án kívántuk, hogy legyél olimpikon. Íme, teljesült!

Mit is kívánhatnék most? Kívánom, hogy négy év múlva ismét képviselhesd Magyarországot a Riói olimpián, még nagyobb sikerrel.

Valamennyiünk nevében gratulálok a szép eredményhez., és egyben felkérem képviselőasszonyt, hogy mondja el köszöntő szavait.

XIII. Nemzetközi Trike & Bike találkozó Rédén

Immáron 13. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Trike & Bike Találkozó a festői szépségű rédei Esterházy parkban. A három vagy kétkerekű motorcsodák hagyományos találkozója 2012 augusztus 3-4-5 között lesz, a jól ismert programokkal. A vasparipák gazdái, rendszeresen a Bakonyalján talákoznak Rédén. A találkozó szép eseménye a feledhetetlen és igen felemelő motoráldás . Akad olyan résztvevő, aki ezért az áldásért több száz kilométert is megtesz. A hagyományokhoz híven ez a ceremóni augusztus 4-án, szombaton lesz déli 12 órakor. Ezt követően a motorcsodák s tulajdonosai túrára indulnak , mely Réde és környékén lévő faluk kisebb városok érintésével fog történni, reméljük idén is népes csapatra számithatunk. Továbbra is élőzene szórakoztatja majd esténként a résztvevőket, lesz játék, vetélkedő, tombola, serlegosztás, sztriptiz és az elmaradhatatlan éjféli tűzijáték .Aki már részt vett a rédei találkozón, az tudja, hogy trikerdodi (Dodi) mindig kellemes programról fantasztikus meglepetésekről gondoskodik, aki még nem tapasztalta, annak érdemes ellátogatni a rédei Trike&Bike találkozóra. Sok szeretettel várjuk.

2012.07.25


Üzembehelyezték a napelemes rendszert

A Rédei Önkormányzat sikeresen pályázott a Polgármesteri Hivatal és a napköziotthonos konyha villamos áram fogyasztás napelemekkel történő kiváltására. Az E-on üzembehelyezte az oda - vissza mérőt, mely következtében a napelemek által termelt töbletenergia bekerül a hálózatba.

A próbaüzem sikeres volt, melynek következtében megállapítható, hogy éves szinten elfogyasztott energiát a napelemek megtermelik.Tűzoltó alaptanfolyam zárult Rédén


Több mint harmincan kezdhetik meg önkéntes tűzoltói pályafutásukat, miután sikeresen elvégezték a 40 órás tanfolyamot Rédén.

A Rédei Önkéntes Tűzoltó Egyesület kezdeményezésére, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakmai felügyeletével november 19-től december 30-ig tartottak tűzoltó alaptanfolyamot Rédén. A 40 órás képzésen Bakonyalja térségből három település jelentkezői vettek részt.

Az alaptanfolyam résztvevői átfogó ismereteket kaptak a tűzoltóság szervezeti felépítéséről, feladatairól, nagy hangsúlyt fektetve a köztestületi tűzoltóságok működésére és kötelezettségeire.

Bevezetésként a tűzvédelem történetével ismerkedhettek meg az érdeklődők. A tematikában szerepelt égéselmélet, tűzoltókészülékek és oltóanyagok ismerete, védőfelszerelések bemutatása és alkalmazása - különös tekintettel a légzőkészülékre. Szó volt a munkavédelmi előírásokról, valamint a tűzvédelmi törvényről és a Tűzoltási és Műszaki Mentési Szabályzatról. A tűzoltókészülékek és légzőkészülék működtetését gyakorlati foglalkozáson sajátították el a résztvevők, akárcsak osztottsugár-szerelést.

A december 30-i elméleti és gyakorlati vizsgát sikerrel vette feladatokat mind a 4 nő és 30 férfi sikeresen teljesítette. Ezáltal a Réde ÖTE huszonhárom, Bakonyszombathely ÖTE hat, Kisbér ÖTE öt új, bevethető önkéntes tűzoltóval gazdagodott. A vizsgabizottságot a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság három, tatabányai és a komáromi tűzoltóság egy-egy munkatársa alkotta.

Réde községben tűzoltóságról 1930-ból vannak írásos feljegyzések A jelenlegi egyesület 1989-ben alakult. Az akkori létszáma 18 fő volt, 2011-re 31-re bővült. A ma is használatos szertárjukba 2001-ben költöztek be.

A szervezet idén a 40 órás képzésre, valamint a műszaki mentőjük felszerelésének bővítésére helyezte a hangsúlyt. A jövőben a bakonyaljai egyesületekkel szeretnék folytatni a jól működő közös együttműködést a gyakorlatokban, képzésekben.

Rédei Önkéntes Tűzoltó Egyesület

(2011. december 31.)


Magyarországi Falumegújítási Díj Bakonyszombathelynek a fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért


Regionális I. helyezés és országos elismerések a Komárom-Esztergom megyei településnek Negyedik alkalommal hirdették meg 2011-ben a „Magyarországi Falumegújítási Díj”-at. A korábbiakhoz hasonlóan, idén is az „Európai Falumegújítási Díj” pályázati kiírás követelményein alapul, amelyet az Európai Falumegújítási és Vidékfejlesztési Munkaközösség ír ki kétévente. Ez egészült ki néhány magyarországi elvárással. A magyarországi díj egyik további célja, hogy kiválassza azt a települést, amely a leginkább méltó módon képviselheti hazánkat az európai megmérettetésen. Éppen ezért a honi versengés mottója és fő céljai megegyeztek az európaival, vagyis az adott területen legkiválóbb település mutatkozhasson be a nemzetközi porondon. „A jövő nyomában” mottóval meghirdetett pályázattal a kiírók célja az volt, hogy felkutassák, díjazzák, és ezzel reflektorfénybe állítsák azokat a települési közösségeket, amelyek a mottó szerint kimagasló és példaszerű színvonalon végzik jövőbemutató fejlesztési munkájukat. Ezek bemutatásával, az információk cseréjével tovább javítsa a falumegújítást végző községek, nagyközségek eredményeit, jó példával elindítsa ezen az úton az ebből még kimaradó falvakat, mozgalommá szervezze a falumegújítást. A díjazás során kiemelt szempont, hogy a bemutatkozó települések fejlesztései megfeleljenek az “Irányelvek az európai falvak és vidéki térségek fenntartható fejlődéséért“ dokumentumban foglaltaknak, melyek a vidéki térségek jövőjének erősítése, a falusi településeken élők életminőségének javítása érdekében kerültek megfogalmazásra.


Bővebben 


SajtóközleményUniós társfinanszírozással épül a csatornahálózat Réde és Bakonybánk községekben!


2011. december 02.-án 17 órai kezdettel a művelődési házban lakossági fórum keretében zárul le az előkészítő szakasz, és a startvonalhoz állunk a megvalósítás érdekében.Réde Község Önkormányzata 783.529.035,-Ft uniós támogatást nyert a „Réde és Bakonybánk közös szennyvízelvezetési projektje” elnevezésű pályázatával a „KEOP – 1.2.0 – szennyvízelvezetés és –tisztítás” konstrukcióban az Új Széchenyi Terv keretében.

A közel 940 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházás segítségével nem csak tisztább lesz a környezetünk, hanem új munkahelyet is teremtünk.

 1995-ben kaptuk meg az elvi vízjogi engedélyt, amely alapján elkészíttettük az agglomerációs vizsgálatot. Az agglomerációs vizsgálat eredménye képen, bekerültünk a kormányprogramba. A program keretében 2015-ig településünkön megvalósul a szennyvízelvezetés és tisztítás.

2008-ban benyújtott pályázat a mai nap meghozta sikerét és aláírásra került a közreműködő hatósággal a beruházás Támogatási Szerződése.

Az előkészítés során is sok munka volt, de tisztában vagyunk azzal, hogy a neheze most kezdődik. Valamennyi ingatlant be kívánunk kapcsolni a gyűjtőhálózatba, ezt követően elmondhatjuk, hogy a településen élő lakosság közművek terén teljes egészében ellátott. A megvalósításban most állunk a startvonalhoz és várhatóan 2013. derekán érünk célba.

A Réde és Bakonybánk közös szennyvízelvezetési projektje elérkezett a második fordulóhoz, azaz a kivitelezési szakaszhoz.

Az előkészítő munkák folyamán 20.230.000,-Ft-ból a projektmenedzsment segítségével megtörtént az előkészítés. Az előkészítés során elkészültek a geodéziai felmérések, a tervek és az engedélyezési eljárás végeredményeként jogerőre emelkedett a vízjogi létesítési engedély.

A második fordulóban a kivitelezés során megépül Réde és Bakonybánk községekben a csatornahálózat és a két települést ellátó szennyvíztisztító telep. A tervezés során figyelembe vettük a területi adottságokat, így a két településen gravitációs csatornahálózat kerül kiépítésre. A szennyvíztisztító telep technológiájának kiválasztásánál nagy figyelmet fordítottunk a fenntartási időszakra vonatkozó kötelezettségek betartására és a korszerű technológiai lehetőségekre, ezért döntöttünk a fixfilmes eleveniszapos moduláris technológia mellett.

A beruházással 772 lakóingatlannak válik lehetővé a csatornahálózat igénybevétele. Ennek keretében valósul meg 13.653 folyóméter gyűjtővezeték, 8.061 fm bekötővezeték és 4.529 fm nyomóvezeték, melyeken a szennyvíz eljut a tisztítóműbe.


A projektről és a pályázókról bővebb információt a www.rede.hu oldalon olvashatnak.

Kapcsolat:

Réde Község Önkormányzata

2886 Réde, Széchenyi I. u. 27.

Tel: 34/374-133, Fax: 34/374-222.

Email: polghiv@rede.huA turisztikai projekt hírei


Híd a múlt és a jövő között a kisbéri KiskastélyA XI. Kisbéri Napok eseménysorozatának leglátványosabb, és legjelentősebb rendezvénye, a Kiskastély felújítás utáni ünnepélyes átadása volt. Amint már arról beszámoltunk, az épület a kistérséggel közös turisztikai pályázat keretében nyerte vissza egykori arcát. A felújítás nyomán az évtizedekig a fák árnyékában meghúzódó, kopottas külsejű épület a városközpont emblematikus létesítménye lett. Méltó helye a nagyjelentőségű Helytörténeti Gyűjteménynek.
Az időjárás is kegyes volt a szép számban megjelent ünneplőhöz, akik között ott volt Czunyiné dr. Bertalan Judit, a kistérség országgyűlési képviselője, dr. Dzsinich Csaba professzor, Kisbér szülötte, Hegedűs Pál, Pro Urbe díjas, akinek munkássága a kisbéri Helytörténeti Gyűjtemény és a Honismereti Kör létrehozásában, működésében meghatározó jelentőségű. Ott volt a kistérség számos polgármestere, jegyzője, a projekt megvalósításában résztvevők, a kivitelező cég képviselője, az egyházak papjai, valamint az érdeklődő kisbériek. Thaiföld magyarországi nagykövete, és a VÁTI képviselője levélben köszöntötte a nagy esemény alkalmából a várost.

Bővebben


Összefogás eredménye Bakonyszombathely új FőtereHét évvel ezelőtt vetődött fel a gondolat Bakonyszombathelyen, egy az ott élőknek és az odalátogatóknak kellemes látványt nyújtó, a különböző rendezvényeknek méltó helyet adó faluközpont kialakítására. Amint arról már beszámoltunk, pénteken délután adták át a település új Főterét, valamint a régi iskola épületében kialakított Iskola Múzeumot. Az időjárás is jobbik arcát mutatta. Az ünnepség kezdetére kisütött a nap, így egy igazán kellemes, jó hangulatú rendezvényen vehettek részt a bakonyszombathelyiek és a velük ünneplő meghívottak.

Bővebben
Az iskolafelújítás hírei


Teremavató, projektzáró Bakonyszombathelyen

Az élet szép – ez volt a címe a bakonyszombathelyi multifunkcionális terem avatóünnepsége második részének, amelyben sokszínű műsor szórakoztatta a közönséget. Az élet nemcsak úgy magától lesz szép, hanem attól, hogy jó célokat tűzünk magunk elé és meg is valósítjuk azokat –tartják a bakonyszombathelyiek. Ilyen célja volt a Pintér Lajos polgármester vezette képviselő-testületnek az, hogy minél előbb megteremtsék a 21. század iskoláját a településen. Korszerű épületekkel, magas színvonalú berendezésekkel, oktatási eszközökkel és hatékony, új pedagógiai módszerekkel. A közelmúltban átadott multifunkcionális teremmel ezt a célt elérték. A beruházás része volt annak a kistérséggel közös projektnek, melynek keretében még Bakonysárkányban, Császáron, Rédén és Súron is megújultak, bővültek az oktatási intézmények. Így a rendezvény a kistérségi iskolaprojekt záróeseménye is volt.


Sokan osztoztak a helyiek örömében, köztük Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő, Keleti György, a kistérség volt országgyűlési képviselője, a felvidéki testvértelepülés Kamocsa polgármestere Lukács Valéria, az ugyancsak felvidéki gútai testvériskola delegációja, a kistérség településeinek polgármesterei, jegyzői, az iskolák igazgatói, pedagógusai. Beszédet mondott Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, aki azt emelte ki, hogy kellett az akarat, az összefogás, és a megfelelő cél, ami megtöltötte azt a projektet, aminek eredménye a több célra használható terem. Hangsúlyozta, az Európai Unió a támogatásokkal nemcsak épületek, hanem közösségek építését is segíti. Azok a települések, az a kistérség, amely a gyerekek érdekében ruház be, az a jövőnek építkezik.

Bővebben


Felkerült a pont az i-re Bakonysárkányban

Az elmúlt három évben, pályázati és önkormányzati forrásból több mint hatvan millió forintot fordítottak a bakonysárkányi iskola felsős épületének korszerűsítésére. Tágas aulát, esztétikus mosdókat alakítottak ki. Minden tantermet felújítottak, új informatika szaktantermet és hozzákapcsolódó szervertermet építettek, interaktív táblákat szereltek fel. Igazi különlegessége az iskolának a 2007-ben kialakított kétkultúrájú alkotópadlás.


Április 16-án, délután pedig, amint Weilandits István polgármester beszédében megfogalmazta, felkerült a pont az i-re azzal, hogy a felújított alsó tagozatos épület és óvoda átadó ünnepségét is megtarthatták. Ezen részt vett Keleti György, a kistérség országgyűlési képviselője, Pölöskei József, a Kisbéri Többcélú Kistérségi Társulás elnöke. Ott voltak a kistérség polgármesterei, jegyzői, az iskolák igazgatói, pedagógusai, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit, a kistérség mandátumot szerzett képviselője.
A beruházás része volt annak a kistérségi projektnek, amelynek keretében Bakonysárkányon kívül, Bakonyszombathelyen, Súron, Rédén és Császáron is folyt iskola felújítás, bővítés. Utóbbi három helyen már át is adták az intézményeket. A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácstól 95.9 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a bakonysárkányi iskola. Ehhez az önkormányzat több mint 30%.os önrésszel, vagyis 36 millió forinttal járult hozzá. A támogatási összegből beruházásra 93,4 millió forintot, eszköz beszerzésre 2.5 millió forintot fordíthattak. A munkálatok során a tetőszerkezet felújítása mellett az épületet belülről szinte teljesen átalakították, a nyílászárókat kicserélték, és új épületszárnyat építettek. Önkormányzati többletfinanszírozásból készült el az épület megközelítését biztosító térburkolattal kövezett járda, valamint a mozgáskorlátozott parkoló. A fejlesztésekkel nemcsak a bakonysárkányi, hanem az iskolába járó akai, vérteskethelyi és felsődobosi gyerekek számára is biztosítják a tanuláshoz az egyenlő esélyt.


Weilandits István köszöntője után Keleti György mondott beszédet, amelyben hangsúlyozta, példa nélkül álló az, ami kifejezett szorgalmazására történt meg, hogy a kistérségi közös iskolapályázat mellett, Kisbér város pályázata is elnyerte a támogatást. Így a kisbéri kistérségben összesen 1 milliárd 300 millió forintot fordíthattak iskola felújításra az öt kistérségi valamint a kisbéri iskolákban.
Pölöskei József, a KTKT elnöke is az összefogást és a sok munkát emelte ki, amely nélkül nem újulhattak volna meg az iskolák a Bakonyalján.

Bővebben


Iskolaavató Császáron

Egy közösség életében mindig nagy esemény, ha új épülettel gazdagodik településük. Császáron, a Zrínyi Ilona Általános Iskolában, a kistérséggel közös iskolaprojekt keretében megépült multifunkcionális csarnokot ünnepélyes külsőségek között avatták fel a napokban. A közös örömöt fokozta, hogy 20 évet kellett várni, erre a napra. Amint Takács Gusztáv polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta, Papp Sándor, tanító úr, a falu díszpolgára által képviselt szellemiség az, ami nem engedte, hogy lemondjanak a csarnok építéséről. Ez pedig nem más, mint az összefogás a közös sikerért, a csapatszellem.


A kívülről tekintélyes épületben családias hangulatban zajlott az ünnepi program. A császáriak örömében osztozott a kistérség polgármestereinek többsége, a császári iskolával társulásban működő települések iskoláinak igazgatói, a kistérségi társulás munkatársai, valamint Kajdi Ákos, a VÁTI Nonprofit Kft. irodavezetője, Keleti György, a térség országgyűlési képviselője és Pölöskei József, a Kisbéri Többcélú Kistérségi Társulás elnöke.


Az ünnepi beszédek sorában Kajdi Ákos azt emelte ki, hogy a térségnek megvannak a vágyai, tervei, de a támogatás elnyerésében és a tervek megvalósításában is sikeresek. Van tudás, akarat és összefogás, s ez a későbbiekben is segítheti a közös fejlődést.


Keleti György arról beszélt, hogy az elmúlt négy év alatt a kisbéri kistérségben mintegy két milliárd forintot fordítottak iskola felújításra, hogy a falvakban élő gyerekek is korszerű, jól felszerelt iskolákban tanulhassanak, a városi gyerekekhez hasonló esélyekkel indulhassanak a továbbtanulásban. Kiemelte, hogy a császáriak sokat vállaltak azért, hogy a 100 milliós beruházás megvalósulhasson. A költségek nagy részét önerőből állták. A kistérségi iskolafejlesztéshez elnyert 45 milliós Európai Uniós Önalap támogatás nagy részét is a császári csarnok építéséhez rendelték.

Bővebben


Iskolaavató Rédén


2010 január 11-én, hétfőn adták át Rédén a település újjáépített iskoláját: a 200 milliós beruházás a Kisbéri Többcélú Kistérségi Társulás iskolafejlesztési programjának legjelentősebb eleme, az eseményen ott volt Hiller István oktatási és kulturális miniszter is, valamint Keleti György, a térség országgyúlési képviselője is.

A régi épületből szinte csak a falak maradtak meg, az új iskolát emeletráépítéssel bővítették. A tantermek mellett számítástechnikai terem és nyelvi labor teszi korszerűbbé az oktatást, a 200 fős multifunkcionális teremben pedig falu lakóinak is szervezhetnek kulturális programokat - mondta el korábban a beruházásról Pölöskei József polgármester.

A felújítással 150 diák számára válnak jobbá a tanulás feltételei, a tanulók másnap már birtokba vették a korszerű iskolaépületet. A Móra Ferenc Általános Iskolába Rédén kívül Bakonybánkról járnak gyerekek.

A Kisbéri Kistérség a közelmúltban közel 500 millió forint európai uniós támogatást nyert el öt településének iskolafelújítási programjára. A legnagyobb beruházás Rédén valósult meg, de Súron és Bakonysárkányban is felújítják az épületeket. Bakonyszombathelyen és Császáron közösségi- és sportrendezvények lebonyolítására alkalmas csarnokot emelnek az iskola mellé.

Bővebben


Iskolaavató Súron


Molnár István tagintézmény vezető úr azt írta a tanév kezdésével kapcsolatos beszámoló jelentésében, hogy „hontalannak érzik magukat”. Az étkezőben, napköziben, művelődési házban, evangélikus gyülekezeti teremben, délelőtti és délutáni tanítási rendben folyó oktatásnak vége. Az új iskolában remélem, hogy hazára, sőt otthonra találnak.

BővebbenPályázati hírek

Lakossági energiatakarékossági pályázatok

Legfrissebb események

Bejelentkezés

Felhasználó-
név:
Jelszó:
OK  Mégsem
Elfelejtett jelszó  Regisztráció

Szavazás

Ismeri-e a Kistérségi Társulás működését?
Igen
Nem
Nem is érdekel

Képtár - képeslapküldő

Európai Uniós Pályázatok

Támogatóink